Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Γιατί τα μάτια είναι του έρωτα η πηγή! 12ος αι.

Της πιάνω το χέρι, όμως αυτή προσπαθεί να το τραβήξει. Κάνει να το σκεπάσει με το φόρεμα. Όμως και σ' αυτό τη νικώ. Φέρνω το χέρι της στα χείλη μου, και με φιλιά το γεμίζω και δαγκωματιές. 

Όμως αυτή προσπαθεί να το τραβήξει, κι όλη ένα κουβάρι γίνεται. Την αγκαλιάζω από το λαιμό, τα χείλη μου ακουμπώντας στα δικά της. Ο έρωτάς μου είναι βροχή, που γεμίζει με φιλιά το κορμί της. Αυτή τότε καμώνεται πως δέχεται. Δαγκώνει τα χείλη μου ηδωνικά και τα φιλάει. Γεμίζω τα μάτια της με φιλιά και την ψυχή μου με έρωτα. 


Γιατί τα μάτια είναι του έρωτα η πηγή. 

Κατηφορίζω προς το στέρνο της, όμως αυτή σθεναρή προβάλλει αντίσταση και συσπειρώνεται ολόκληρη. Με το σώμα της περιτειχίζει το στήθος, όπως η ακρόπολη την πόλη, και τα βυζιά της φράζει εντελώς με το λαιμό και το πηγούνι και τα χέρια. Κι ενώ από κάτω τα γόνατα σηκώνει, ψηλά από το κεφάλι σαν ακρόπολη τα δάκρυα εξακοντίζει, και σαν να λέει: " Αν μ' αγαπάς, τα δάκρυά μου θα σε μαλακώσουν, αν όχι, ο πόλεμος μακριά θα σε κρατήσει". Όμως εγώ την ήττα ντρέπομαι. 

Με δύναμη επιμένω περισσή. Δυσκολεύομαι νικώντας, και νικώντας νικιέμαι και ξαναβρίσκω τον εαυτό μου. Γιατί, με το που ακούμπησε το χέρι μου στο βυζί της, η καρδιά μου παρέλυσε ολόκληρη. 

Πονούσα, η τόλμη μου όλη είχε χαθεί, κι ένιωθα μια ταραχή πρωτόγνωρη. Το βλέμμα μου ήταν θολό, έσβηνε η ψυχή μου, χανόταν η δύναμή μου, το σώμα μου παρέλυε, η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή, κι ένας γλυκός πόνος διαπερνούσε τα μέλη μου σαν να τα γαργαλούσε. Έρωτας ανείπωτος με είχε κυριέψει, ένας έρωτας που δεν μπορεί με λέξεις να ειπωθεί και, μα τον Έρωτα, αυτό που έπαθα ήταν πρωτόγνωρο. 

Ξαφνικά η κόρη ξέφυγε από τα χέρια μου, ή, μάλλον, για να ακριβολογήσω, τα χέρια μου αδύναμα και μαλακά γλίστρησαν από πάνω της. Μαζί της έφυγε και ο ύπνος από τα μάτια μου, και, μα τον Έρωτα, στενοχωριόμουν που έχασα ένα τόσο όμορφο όνειριο και χώρισα έτσι από την καλή μου Υσμίνη. 

Και ξανά τον ύπνο επιζητούσα, να ξαναζήσω στιγμές τόσο ερωτικές, σαν κι αυτές που έζησα κοιμισμένος.

ΥΣΜΙΝΗ ΚΑΙ ΥΣΜΙΝΙΑΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΑΚΡΕΜΒΟΛΙΤΗΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ, ΜΤΦΡ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΟΣ, σελ. 47-48

EROTICI SCRIPTORES GRAECI,1, LIPSIAE 1858
https://books.google.gr/books?id=10YOAAAAYAAJ&printsec=frontcover&hl=el&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου